Instagram – hela världens app

I och med att smartphones öppnades en ny värld med nya möjligheter. Man kunde nu ta del av all information från internet och använda en mängd olika appar. En app som blivit oerhört populär de senaste åren är Instagram.

2854411-instagram-in-colorful-toy-letters-on-wood-background

Instagram – appen med många möjligheter

När smartphones kom visste man knapp vad ordet betydde och vad dessa telefoner skulle innebära. Nu är de våra bästa kompisar som vi har med oss överallt. Vi sitter med dem i flera timmar varje dag och en app som vi spenderar mycket av den tiden med är Instagram. Appen lanserades 2010 och är en gratis app för fotodelning som även fungerar som ett socialt nätverk. Man kan göra en rad olika saker i appen:

  • Användaren kan ta en bild med mobilkameran eller välja en befintlig bild.
  • Man kan lägga på flera olika filter på bilderna.
  • Användaren kan dela sina bilder med sina vänner på Instagram eller dela bilden till andra sociala medier som Facebook, Twitter, Tumblr och Flickr.
  • Förutom att ta bilder kan användaren även gilla och kommentera andras bilder.
  • Från och med förra året kan man filma ett 15 sekunders filmklipp och lägga upp.
  • Användaren kan tagga sin plats så att man kan gå in på platsen och se alla andra bilder som är tagna på samma plats.

Kändisar på Instagram

Från början fanns appen endast för iPhone, iPad och iPod Touch men appen släpptes för Android 2012. Appen laddades ner av Androidanvändare en miljon gånger redan första veckan. Det är många kändisar som har anammat trenden med Instagram och de kändisarna med populärast Instagram-konton är bland annat Beyoncé, Taylor Swift, Kim Kardashian och Justin Bieber. Förutom kändisarna har många konton som drivs av djurägare blivit populära. Ofta har djuren någon form av missbildning. Bland annat finns en väldigt populär katt, @iamlilbub. Katten är känd för att ha ett utseende som påminner om en kattunges. Hon är även dvärg och har fler tår än normalt. Ett annat djur med ett populärt Instagram-konto är hunden Tuna, @tunameltsmyheart. Tuna är känd för sitt ful-söta utseende och det som gör att han inte ser ut som en vanlig hund är att han har ett kraftigt överbett och en missbildning på underkäken.